Заболеваемостта от COVID-19 в област Велико Търново достигна ниво от 203-ма

...
Заболеваемостта от COVID-19 в област Велико Търново достигна ниво от 203-ма
Коментари Харесай

Велико Търново е в червено, Ямбол влиза в оранжевата зона |

Заболеваемостта от COVID-19 в област Велико Търново доближи равнище от 203-ма на 100 000 население. Активните случаи са 466, заяви БНР.

В регионалната болница " Д-р Стефан Черкезов " следва откриване на трето COVID поделение. На лекуване във великотърновската болница са 42-а пациенти, в реанимация са четирима.

" Болните са главно хора, работещи в чужбина, и туристи ", уточни за БНР болничният шеф доктор Стефан Филев и съобщи, че в отпускарския интервал има проблеми с фрагментите, както и с доставките на медикаменти, които страната би трябвало централизирано да обезпечи.

В региона се усилват и темповете на имунизация, като тя приключена при 28 490 души, което отрежда на района 11 място в страната.

Рязко нарастване на инфектираните с ковид, регистрират и от Регионалната здравна ревизия в Ямбол . От през днешния ден региона е в оранжевата зона, следва стягане на ограниченията.

133 са записаните случаи на инфектирани сега, от тях 20 са настанени в болница, а един е на интензивно лекуване, посочи Донка Желева от РЗИ-Ямбол.

Прави усещане, че възрастта на заболелите непрестанно спада, заболелите са две-трети младежи до 50 години, уточни Желева.

Слабо се е повишил ползата към имунизацията през последните две седмици, само че при подрастващите той е извънредно невисок. Едва 100 деца на възраст сред 12 и 18 години са ваксинирани против ковид.

С две дози имунизираните в региона са 15% % от популацията. Въпреки увеличеният бежански напън, досега в РЗИ Ямбол не са изпращани мигранти за тестване, уточни Желева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР